Veelgestelde vragen

Bezorgen

Bezorgen jullie in heel Nederland?

We bezorgen momenteel alleen in Amsterdam Zuidas, zodat we in dit gebied de optimale service kunnen verlenen. De postcodereeksen waarin wij leveren zijn:

  • 1077
  • 1082

Hoeveel bedragen de bezorgkosten?

De bezorgkosten zijn € 2,95 per bestelling. 

Voor welk bedrag dien ik minimaal te bestellen?

De minimale bestelgrootte is € 23,95.

Op welke dagen bezorgen jullie?

Wij bezorgen in het weekend (zaterdag & zondag) en op feestdagen.

Kan ik zelf een bezorgtijd kiezen?

Wij hanteren verschillende tijdvakken van een half uur van 07:00 tot 12:00 uur.

Door een tijdvak te kiezen kunt u aangeven hoelaat uw bestelling afgeleverd moet worden. Onze chauffeurs doen hun uiterste best om binnen de gekozen tijdvakken te leveren. We kunnen dit in verband met de eventuele drukte niet garanderen.

Hoe weet ik hoe laat mijn bestelling wordt bezorgd?

Wanneer uw bestelling vlak voor het aflopen van het gewenste tijdvak nog niet is bezorgd kunt u contact met ons opnemen: +31 (0)20 244 08 74.

Wat gebeurt er met mijn bestelling als niemand thuis ?

Alle producten die wij leveren zijn verse producten. Deze kunnen niet ongekoeld voor de deur worden gezet of door de brievenbus worden bezorgd.

De bezorger zal proberen bij de buren te bezorgen. Mocht dit het geval zijn, dan laten wij dit weten door middel van een kaartje in de bus waarop staat op welk adres u uw bestelling kunt ophalen.

Mocht dit niet lukken, dan zullen wij de bestelling mee retour nemen. Omdat uw bestelling een vers product is, kunnen wij deze helaas niet later nabezorgen. Ook geven wij geen restitutie.

Kan ik één grote order plaatsen en op meerdere adressen laten bezorgen?

Helaas is dat niet mogelijk, U dient voor elk adres een aparte bestelling te maken. Op deze manier kunnen we de orders makkelijker aan onze chauffeurs koppelen om uw gewenste ontvangsttijd te behalen. 

Product

Houden jullie ook rekening met allergieën?

Wij hebben geen specifiek assortiment waarbij rekening wordt gehouden met allergieën. Wel proberen we bij zoveel mogelijk producten de ingrediënten op de site te vermelden. Indien u meer informatie wilt over onze producten kunt u contact met ons opnemen: info@debelegging.com of +31 (0)20 244 08 74

Bestellen

Tot hoe laat kan ik een bestelling plaatsen voor de volgende dag?

U kunt tot 19.00 uur uw bestelling plaatsen voor de volgende dag (in het weekend) via www.debelegging.com. De bestelling wordt dan de geleverd tussen 07:00 en 12:00 uur door de door u opgegeven voorkeurstijd.

Betalen

Zijn de prijzen inclusief of exclusief btw?

De prijzen van onze ontbijtboxen zijn inclusief btw.

Op welke manieren kan ik betalen?

U kunt online betalen via iDeal of Creditcard.

Kan ik op rekening betalen?

Bedrijven kunnen op rekening betalen en kunnen van ons een factuur ontvangen. Dit kan ook bij grote aantallen.

Wanneer u dit wenst dient u de bestelling per mail door te geven via info@debelegging.com met uw bedrijfsgegevens en de exacte omschrijving van uw bestelling inclusief bezorgdatum en tijd.